Becali a vândut un teren de 10 milioane euro către Portland Trust

Omul de afaceri George Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a vândut un teren de circa 20.000 mp din Pipera companiei de dezvoltare imobiliară Portland Trust, fondată de britanicul Robert Neale, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri din Bucureşti, scrie ZF.

196 afișări
Imaginea articolului Becali a vândut un teren de 10 milioane euro către Portland Trust

Becali a vândut un teren de 10 milioane euro către Portland Trust (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Valoarea tranzacţiei este de circa 500-600 de euro/metrul pătrat", au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară, astfel că suma încasată de Becali ar putea depăşi 10 milioane de euro.

Terenul este situat la intrarea pe şoseaua Pipera, pe partea stângă, între centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom şi Direcţia de Permise Auto a Capitalei, o zonă care a cunoscut în ultimii ani un puternic proces de dezvoltare pe segmentul de birouri.

Portland ar urma să dezvolte pe acest teren un nou proiect de birouri, după ce a dezvoltat şi vândut în ultimii zece ani proiectele Opera Center, Bucharest Business Park şi Floreasca Business Park, pe care a încasat aproape 200 de milioane de euro.

George Becali nu a dorit să comenteze tranzacţia, după ce a admis zilele trecute că a vândut un teren "cu care poate ţine Steaua vreo zece ani", în timp ce britanicul Robert Neale, fondatorul Portland Trust, nu a oferit informaţii până la închiderea ediţiei.

"Becali şi Portland au ajuns la o înţelegere după Crăciun. Au fost mai mulţi investitori interesaţi de teren, dar Portland a plătit deja un avans", au afirmat surse din piaţa imobiliară.

Neale a realizat două tranzacţii semnificative în luna decembrie, astfel că în timp ce semna contractele finale de vânzare a proiectului Floreasca Business Park către sud-africanii de la NEPI, tranzacţie de peste 100 de milioane de euro, negocia în paralel pentru achiziţia terenului de la Becali pentru demararea unui nou proiect, situat în aceeaşi zonă.

Portland Trust va încasa net circa 27 de milioane de euro din vânzarea proiectului din Floreasca, sumă care îi permite să înceapă un alt proiect de mari dimensiuni în Bucureşti.

Compania fondată de Robert Neale are sediul central în Praga şi investiţiile sunt susţinute de fondul american Apollo Real Estate.

Britanicul a început investiţiile în România în urmă cu mai bine de zece ani, construind una dintre primele clădiri de birouri din Bucureşti, imobilul Opera Center de la Piaţa Eroilor. Ulterior, a vândut clădirea şi a început un proiect mai mare, în spatele Casei Presei Libere, denumit Bucharest Business Park, vândut austriecilor de la CA Immo, care cumpăraseră şi Opera Center. Cel de-al treilea proiect dezvoltat este cel din Floreasca, suprafaţa închiriabilă de birouri realizată de Portland Trust în Bucureşti ridicându-se la aproape 80.000 de metri pătraţi.

Portland Trust, alături de GTC, Avrig 35 şi Liviu Tudor sunt printre cei mai mari dezvoltatori de spaţii de birouri din Bucureşti, iar zona Barbu Văcărescu, unde a fost achiziţionat terenul de la George Becali, este printre cele mai căutate în ultimii ani de către companiile interesate de spaţii de birouri, aici fiind construite şi proiectele Lakeview şi Nusco Tower.

Chiriile pentru spaţii de birouri au crescut semnificativ în ultimii doi ani, dar în condiţiile în care anul viitor numărul proiectelor noi livrate va fi extrem de redus, consultanţii apreciază că este un moment bun pentru a începe construcţia unor clădiri noi, care să fie însă situate doar în zone bune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici