Bechtel a depăşit planul la Autostrada Transilvania

Planul de lucrări la Autostrada Transilvania a fost depăşit cu 20 la sută în acest an, compania americană Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, consumând toţi banii alocaţi pentru 2007, 120 de milioane de euro, a declarat, vineri, directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu.

4 afișări
Imaginea articolului Bechtel a depăşit planul la Autostrada Transilvania

Bechtel a depăşit planul la Autostrada Transilvania

"Până la sfârşitul anului, vom mai avea nevoie de 65 de milioane de euro. Suntem cu 20 la sută peste planul de lucrări pe 2007. Lucrurile merg foarte bine. Sperăm ca la anul să ne apropiem de finalizare cu una din subsecţiunile tronsonului 2B, între Turda şi Gilău", a afirmat Sgârcitu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, lucrările merg bine şi în judeţul Bihor, unde se execută lucrări de terasamente, de drenaj, construcţii de poduri, viaducte. Singurele probleme nerezolvate sunt însă cele legate de exproprierile de terenuri.

Bogdan Sgârcitu susţine că anul 2008 va însemna o adevărată provocare pentru Bechtel, în condiţiile în care bugetul lucrărilor va creşte de trei ori faţă de acest an.

"Va fi un efort de mobilizare şi sperăm să ţinem pasul cu ce ne-am propus. Acum Bechtel are în jur de 3000 de angajaţi, iar la anul ne vom apropia de 5000 şi poate mai mult", a subliniat directorul de comunicare al companiei americane.

Proiectul construirii autostrăzii Transilvania, pe relaţia Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă.

Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici