Bechtel: Dacă utilităţile vor fi relocate până în august, 42 de km de autostradă vor fi gata în 2009

Reprezentanţii Bechtel, compania care construieşte Autostrada Transilvania, afirmă că, dacă statul român va respecta termenele de relocare a utilităţilor, rezolvând această problemă până în luna august, un tronson de 42 de kilometri din această autostradă va fi terminat până la sfârşitul anului.

14 afișări
Imaginea articolului Bechtel: Dacă utilităţile vor fi relocate până în august, 42 de km de autostradă vor fi gata în 2009

Bechtel: Dacă utilităţile vor fi relocate până în august, 42 de km de autostradă vor fi gata în 2009 (Imgine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al companiei Bechtel, care realizează proiectul Autostrada Transilvania, Bogdan Sgârcitu, a declarat, miercuri, în cadrul unei vizite pentru presă la autostradă, că statul român trebuia, până în 30 aprilie, să relocheze 38 de utilităţi pe traseul Gilău - Turda, dar la opt dintre acestea nici nu au început lucrările.

"La opt dintre aceste utilităţi nici nu au început lucrările, patru nu sunt finalizate, iar pentru alte patru lucrările au început, dar nu sunt finalizate. Este vorba despre nodurile de la Turda şi Gilău. Dacă statul român îşi va respecta promisiunea şi, până în august, va rezolva problema relocării utilităţilor, atunci 42 de kilometri de autostradă vor fi finalizaţi până la sfârşitul anului 2009", a precizat Sgârcitu.

Conform sursei citate, exproprierile au fost finalizate, iar până în prezent sunt asfaltaţi 22 de kilometri din autostradă.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov - Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici