BEI ar putea împrumuta CEZ pentru proiectul eolian de la Fântânele

Banca Europeană de Investiţii (BEI) ar putea acorda grupului ceh CEZ un împrumut de 200 milioane euro pentru finanţarea unui proiect de construcţie a unor turbine eoliene în zona localităţii Fântânele din judeţul Constanţa, costul total al investiţiei fiind de 620 milioane de euro.

165 afișări
Imaginea articolului BEI ar putea împrumuta CEZ pentru proiectul eolian de la Fântânele

BEI ar putea împrumuta CEZ pentru proiectul eolian de la Fântânele

Proiectul CEZ constă în construcţia unor trubine eoliene cu o capacitate cumulată instalată de 350 MW în zona localităţii Fântânele, potrivit unui anunţ al instituţiei bancare publicat luni.

Oficialii BEI au anunţat, la 8 mai, că negociază cu CEZ finanţarea proiectului de energie regenerabilă dezvoltat în România, estimat la peste un miliard euro

CEZ a preluat, în ultima parte a lunii august din 2008, de la firma Continental Wind Partners, două proiecte de energie eoliană situate la nord de Constanţa, lângă localităţile Fântânele şi Cogealac, care vor avea o capacitate totală de 600 MW. Potrivit grupului ceh, costurile pentru finalizarea investiţiei se vor ridica la 1,1 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici