BEI creditează cu 3 miliarde de euro industria auto europeană

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a aprobat, joi, credite în valoare totală de trei miliarde euro pentru industria auto europeană, banii urmând să fie încasaţi de constructori de autovehicule din Germania, Italia, Franţa şi Suedia, iar Renault va încasa 400 milioane euro.

23 afișări
Imaginea articolului BEI creditează cu 3 miliarde de euro industria auto europeană

BEI creditează cu 3 miliarde de euro industria auto europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen vor primi câte 400 milioane euro, sumă alocată, de asemenea, pentru Fiat (Italia), BMW şi Daimler, proprietarul Mercedes-Benz (Germania).

Constructorii suedezi de camioane Volvo şi Scania vor încasa, de asemenea, împrumuturi de câte 400 milioane de euro.

Compania suedeză Volvo, producător de autoturisme deţinut de Ford, va primi 200 milioane de euro.

"Consiliul de Administraţie al BEI a aprobat astăzi credite către producătorii de automobile şi camioane europeni în valoare totală de trei miliarde euro, majoritatea cu scopul de a eficientiza consumul de carburanţi şi a reduce emisiile de CO2", se arată într-un comunicat al instituţiei de credite pe termen lung a UE.

Banca estimează că va aproba, în lunile aprilie şi mai, alte credite pentru industria auto, în valoare totală de 2,8 miliarde euro.

Astfel, fondurile totale alocate de BEI susţinerii sectorului auto, din decembrie până în prezent, s-ar ridica la 6,3 miliarde euro, potrivit Reuters.

Renault şi PSA Peugeot Citroen beneficiază de un program de şase miliarde euro pentru susţinerea industriei auto, derulat de guvernul francez. Fiecare dintre cele două grupuri va primi, în cadrul programului, fonduri totale de trei miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici