Beijing Automotive Industry oferă 660 milioane euro pentru acţiuni Opel şi Vauxhall

Grupul chinez Beijing Automotive Industry a prezentat o ofertă neangajantă, de 660 milioane euro, pentru cumpărarea unor participaţii la diviziile europene ale General Motors (GM) Opel şi Vauxhall, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Financial Times.

32 afișări
Imaginea articolului Beijing Automotive Industry oferă 660 milioane euro pentru acţiuni Opel şi Vauxhall

Beijing Automotive Industry oferă 660 milioane euro pentru acţiuni Opel şi Vauxhall

GM şi-a intensificat discuţiile cu mai mulţi potenţiali investitori în operaţiunile europene, după ce negocierile cu producătorul canadian de piese auto Magna Internaţional au devenit mai dure. În acest context, compania belgiană de investiţii RHJ International a lansat, la rândul ei, o ofertă neangajantă pentru Opel, divizia germană a constructorului auto american, şi Vauxhall, din Marea Britanie.

Grupul industrial italian Fiat a rămas, de asemenea, interesat de achiziţia unei participaţii la Opel, după ce autorităţile germane i-au respins oferta iniţială, preferând-o pe cea a Magna.

Oferta propusă de Beijing Automotive Industry este asemănătoare cu cele ale celorlalţi investitori, din punct de vedere al finanţării asigurate, a declarat o sursă apropiată situaţiei. Cea mai importantă diferenţă, însă, este că grupul chinez permite GM să păstreze o participaţie mai mare la unităţile europene.

Cu toate acestea, Magna Internaţional rămâne favorit în cursa pentru achiziţia acţiunilor, deoarece se bucură de sprijinul autorităţilor germane şi al sindicatelor, a precizat sursa.

GM, intrat în faliment luna trecută, încearcă să vândă o parte din acţiunile Opel şi Vauxhall pentru a atrage finanţare din partea guvernelor europene din statele unde cele două companii au operaţiuni. Cu toate acestea, grupul american vrea să păstreze o participaţie importantă la Opel. GM a prezentat, de asemenea, potenţialilor investitori varianta răscumpărării acţiunilor atunci când situaţia financiară se îmbunătăţeşte.

O decizie finală asupra vânzării titlurilor va fi luată în această lună, de GM, guvernul german şi autorităţile americane. Beijing Automotive Industry este unul dinte cele mai mari grupuri industriale chineze şi produce autoturisme în parteneriat cu Hyundai. Grupul şi-a manisfestat, de asemenea, interesul pentru cumpărarea companiei suedeze Volvo, divizie a Ford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici