Belgia a blocat active ruse în baza unei decizii în cazul Iukos; Rusia ameninţă cu măsuri similare

Autorităţile belgiene au blocat conturile ambasadei Rusiei din Bruxelles, precum şi cele ale reprezentanţelor diplomatice ruse la UE şi NATO, Moscova ameninţând cu măsuri de retorsiune, relatează agenţia TASS, citată de EUObserver.

244 afișări
Imaginea articolului Belgia a blocat active ruse în baza unei decizii în cazul Iukos; Rusia ameninţă cu măsuri similare

Belgia a blocat active ruse în baza unei decizii în cazul Iukos; Rusia ameninţă cu măsuri similare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şi autorităţile franceze au pus sub sechestru active ale statului rus din 40 de conturi bancare, dar măsurile au fost anulate ulterior.

Măsurile au fost generate de o decizie a Curţii de arbitraj de la Haga într-un litigiu dintre compania Iukos şi statul rus, care trebuie să achite compensaţii de 44 de miliarde de euro.

În replică, Moscova a ameninţat că va bloca active belgiene din Rusia. "Dacă Belgia nu va anula măsurile, vom fi forţaţi să adoptăm măsuri adecvate împotriva proprietăţilor ambasadei belgiene din Moscova", a comunicat Ministerul rus de Externe.

"Acţiunile Belgiei sunt un act evident neprietenos, o încălcare gravă a normelor legislaţiei internaţionale", adaugă diplomaţia rusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici