BenQ: Acum, cine are bani îşi schimbă monitorul, nu calculatorul

În primul trimestru al anului, BenQ a avut o cotă de 13,9% pe piaţa locală de monitoare LCD, cu 13.800 de unităţi vândute, în stagnare faţă de aceeaşi perioadă din 2009. "Nu am reuşit să creştem, dar am păstrat acelaşi rezultat din aceeaşi perioadă a anului trecut, un rezultat bun în condiţiile în care piaţa locală a scăzut în primele şase luni cu 19,3%", a declarat Dragoş Salamac, team leader BenQ România.

46 afișări
Imaginea articolului BenQ: Acum, cine are bani îşi schimbă monitorul, nu calculatorul

BenQ: Acum, cine are bani îşi schimbă monitorul, nu calculatorul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Dacă la început am estimat o piaţă de 440.000 de monitoare LCD, aceasta va ajunge la sub 380.000 de unităţi până la sfârşitul anului", a mai spus el.  Potrivit lui Mike Borze, scăderea s-a produs din cauză că nu se mai vând computere, ci au loc doar înlocuiri de monitoare. "Cei care-şi permit merg şi îşi înlocuiesc monitorul cu unul mai bun", spune el.

De asemenea, compania a avut în primul semestru o cotă de 39% pe piaţa de proiectoare şi a înregistrat o creştere de 167 de procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeşte mai multe despre piaţa IT pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici