Berceanu a promis fermierilor că le va prezenta problemele în şedinţa de Guvern

Prima rundă de negocieri dintre fermierii afiliaţi la Agrostar şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii s-a încheiat, discuţiile urmând să fie reluate după şedinţa de Guvern în care ministrul interimar, Radu Berceanu, va prezenta problemele sindicaliştilor, potrivit promisiunii făcute acestora.

16 afișări
Imaginea articolului Berceanu a promis fermierilor că le va prezenta problemele în şedinţa de Guvern

Berceanu a promis fermierilor că le va prezenta problemele în şedinţa de Guvern (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, le-a propus sindicaliştilor în timpul discuţiilor de la minister plata subvenţiei în trei tranşe, însă această soluţie nu a fost acceptată.

În aceste condiţii, Berceanu a promis că va prezenta în Guvern mandatul protestarilor, urmând ca negocierile cu aceştia să fie reluate după ora 18.00.

Peste 200 de crescători de oi şi capre, afiliaţi la Federaţia Agrostar, au pichetat, miercuri, între orele 11.00 şi 14.00, sediul Ministerului Agriculturii.

"Nu ne interesează cine este ministrul Agriculturii. Ţara are un preşedinte, are un Parlament şi aceştia sunt cei care trebuie să acorde banii. Subvenţiile trebuie să ajungă de urgenţă la fermieri, altfel, situaţia va degenera. Toţi politicienii, din cei 20 de ani de la Revoluţie, trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul din agricultură. Noi le-am atras atenţia în nenumărate rânduri că vorm ajunge în această situaţie", a declarat preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae.

O altă serie de discuţii a avut loc la Ministerul Finanţelor, instituţie în care s-au adunat de la ora 9.00 sute de crescători de taurine, numărul lor ajungând la 1.300 pe parcursul zilei.

Sindicaliştii au fost nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor, astfel că o parte dintre aceştia au plecat spre Palatul Cotroceni, pentru continuarea protestelor. După ce vor picheta Palatul Cotroceni, sindicaliştii se vor întoarce la Ministerul Finanţelor, unde intenţionează să rămână peste noapte.

Ei au aprobare pentru a înnopta, în maşini, în faţa Ministerului Agriculturii atât în noaptea de miercuri spre joi, cât şi în cea de joi spre vineri.

Crescătorii de taurine au aprobare pentru pichet, pentru trei zile, de la ora 9.00 la ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici