Berceanu anunţă "un nou concept" privind finanţarea construcţiei de autostrăzi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, că există "un nou concept privind finanţarea construcţiei de autostrăzi", iar în urma aplicării acestuia vor exista mai mulţi bani pentru construirea autostrăzilor.

16 afișări
Imaginea articolului Berceanu anunţă "un nou concept" privind finanţarea construcţiei de autostrăzi

Berceanu anunţă "un nou concept" privind finanţarea construcţiei de autostrăzi

Ministrul a spus că are un plan în privinţa noului concept privind finanţarea construcţiei de autostrăzi, pe care îl va prezenta în următoarele săptămâni, şi în urma căruia vor rămâne mai mulţi bani pe care ministerul pe care îl conduce îi va putea folosi pentru construirea autostrăzilor.

Potrivit lui Berceanu, se vorbeşte, în contextul construirii de autostrăzi, de sume foarte mari, însă dacă se va reuşi implementarea noului concept va avea loc o schimbare parţială a finanţării, prin concesiuni şi atragerea de alte fonduri în vederea construirii autostrăzilor.

Berceanu a explicat că este vorba despre realizarea de porţiuni "foarte complicate şi foarte scumpe de autostradă", prin concesionarea lor către consorţii internaţionale care vor fi interesate, dar care vor lua "la pachet" cu aceste lucrări şi porţiuni existente deja, pe care le vor administra pe 20 sau 25 de ani, în funcţie de oferte şi de rezultatele licitaţiilor ce vor fi organizate în acest sens.

Astfel, se va încerca deblocarea unei părţi a fondurilor, care ar putea fi utilizate pentru drumurile naţionale, a afirmat ministrul.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, declarat, în urmă cu o săptămână, că în acest an vor fi finalizaţi 70-75 de kilometri de autostrăzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici