Berceanu: Din 2010 încep demersurile pentru Autostrada Sudului, Bucureşti - Calafat

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, că din 2010 vor fi făcute demersurile pentru construirea Autostrăzii Sudului, care va pleca din Bucureşti şi va ajunge la podul care se construieşte la Calafat, costurile lucrărilor fiind evaluate la peste 300 de milioane de euro.

230 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Din 2010 încep demersurile pentru Autostrada Sudului, Bucureşti - Calafat

Berceanu: Din 2010 încep demersurile pentru Autostrada Sudului, Bucureşti - Calafat (Imagine: Mediafax Foto)

Berceanu a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Craiova, că la începutul lunii viitoare va face public programul de autostrăzi până în 2013.

"În cele două programe (ale Ministerului Transporturilor – n. r.), unul pe care îl voi prezenta în aproximativ două săptămâni şi jumătate, programul de autostrăzi până în 2013, şi celălalt pe care îl voi prezenta la două-trei săptămâni după aceea, programul de autostrăzi până în 2020, Craiova urmează să fie legată la o autostradă care se va chema Autostrada Sudului", a declarat Radu Berceanu.

Potrivit acestuia, Autostrada Sudului ar urma să plece din Bucureşti, să treacă prin Craiova şi să ajungă la Calafat, în zona în care urmează să fie construit podul peste Dunăre, dintre România şi Bulgaria.

"Autostrada va porni de la Bucureşti, trece prin Videle, Alexandria, Roşiorii de Vede, Drăgăneşti, printre Segarcea şi sudul Craiovei şi merge la podul de la Calafat. Cea de-a doua autostradă va merge la Drobeta Turnu Severin, Orşova, Lugoj şi va intra în Culoarul IV, deci în autostrada care este deja în construcţie şi care va fi finalizată până în 2013", a explicat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus că demersurile pentru construcţia autostrăzii vor începe în 2010, lucrările urmând să fie finalizate, cel mai probabil, în 2014 şi că valoarea investiţiei este estimată la peste 300 de milioane de euro, existând mai multe variante de finanţare, una dintre ele fiind pe "o componentă de la BEI/BERD, o componentă de la Guvernul României şi o componentă nerambursabilă de la UE".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici