Berceanu: Licitaţiile nu vor mai fi atributie exclusiv după criteriul preţului cel mai mic

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat că va fi modificat criteriul de atribuire a licitaţiilor astfel încât preţul ofertei să aibă o pondere de 40%, şi nu de 100%, aşa cum prevăd reglementările actuale.

11 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Licitaţiile nu vor mai fi atributie exclusiv după criteriul preţului cel mai mic

Berceanu: Licitaţiile nu vor mai fi atributie exclusiv după criteriul preţului cel mai mic (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu vom mai merge pe punctaj foarte mare pentru bani şi foarte mic pentru restul. Va fi cel puţin 60% proiectul tehnic şi 40% preţul, ca să nu mai aruncaţi (constructorii - n.r.) cu acele preţuri de neimaginat", a spus, marţi, Berceanu, la o întâlnire cu firmele de construcţii.

Ministrul nu a precizat data de la care va intra în vigoare schimbarea condiţiilor de atribuire a licitaţiilor.

El a afirmat că firmele de construcţii ofertează preţuri foarte mici şi, după ce câştigă licitaţia, măresc preţurile.

"Cei care fac aceste lucruri în continuare nu o să mai aibă noroc în viaţă. Mă duc şi fac acatiste. La fel şi cu cei care contestă licitaţiile. Asta va duce la lipsa norocului ulterior, aşteptând ca băieţii să îşi termine dansul nupţial", a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, la licitaţii, firmele de construcţii se înţeleg între ele şi se contestă reciproc.

"Ei fac aşa: la licitaţia asta te contest eu, iar la următoarea licitaţie mă conteşti tu, ca să îţi iei înapoi ce ai pierdut", a continuat Berceanu.

El a arătat că a întocmit o listă cu firmele care execută lucrări de calitate inferioară, fără să menţioneze dacă va lua măsuri împotriva acestora.

"Avem probleme şi la calitatea lucrărilor. Nu sunt dispus să accept toate întârzierile şi toate poveştile de Petre Ispirescu, şi alte poveşti nemuritoare. La fel şi cu firmele de consultanţă la care constructorii trebuie să le facă mu-mu-mu şi să le cumpere Cocolino ca să-i înveţe cum să ne jecmănească mai mult pe noi", a mai spus Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici