Berceanu: Personalul CFR SA trebuie redus cu 6.000 de persoane

Personalul CFR SA trebuie redus cu 6.000 de persoane, de la 28.000 de angajaţi în prezent, iar fondurile destinate iniţial plăţii salariilor acestora să fie redirecţionate către rambursarea datoriilor la furnizorii de electricitate, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

31 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Personalul CFR SA trebuie redus cu 6.000 de persoane

Berceanu: Personalul CFR SA trebuie redus cu 6.000 de persoane

El a afirmat, într-o conferinţă de presă, că reducerea numărului de salariaţi ar fi o soluţie pentru plata datoriilor către furnizorii de energie, de 700 de milioane de lei.

Datoria este "un cadou otrăvit" primit din partea fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban (PNL), a afirmat Berceanu (PDL).

"Electrica, de exemplu, unul dintre furnizorii CFR SA, ne va rechiziţiona gările şi trenurile dacă nu plătim, şi atunci cei 28.000 de oameni de la CFR nu vor mai avea unde să lucreze. Aşa că mai bine avem 22.000 care să aibă unde să lucreze şi calea ferată să meargă din ce în ce mai bine", a spus Berceanu.

Oficialul a adăugat că după înţelegerea din vara anului trecut dintre Ministerul Finanţelor şi cel al Transporturilor, CFR SA şi furnizorii de electricitate, pentru eşalonarea datoriilor, a fost respectată pentru doar 30 de zile.

Citeşte şi:

Berceanu anunţă restructurări şi disponibilizări la SNCFR

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici