Berceanu: România ar putea avea finalizaţi 2.000 km de autostradă peste 20 de ani - VIDEO

România ar putea avea 2.000 de kilometri de autostradă peste 20 de ani, acest lucru fiind posibil atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV.

40 afișări
Imaginea articolului Berceanu: România ar putea avea finalizaţi 2.000 km de autostradă peste 20 de ani - VIDEO

Berceanu: România ar putea avea finalizaţi 2.000 km de autostradă peste 20 de ani (Imagine: Mediafax Foto/Andreea Alexandru)

"Dacă vreţi să vă răspund foarte scurt, ar trebui să vă spun câţi kilometri va dori. Şi anume, a dori înseamnă câţi bani va pune pentru îndeplinirea acestei dorinţe România, prin România înţelegând şi guvernanţii care fac propuneri, şi Parlamentul care le votează, şi dumneavostră, presa, şi prin dumneavostră opinia publică, care face presiuni. Dacă veţi face toate aceste lucruri, sau vom face toate aceste lucruri ca să fie mai mult, atunci sigur că va avea, nu ştiu, poate 2.000 de kilometri de autostradă peste 20 de ani, e foarte posibil. Şi din punct de vedere tehnic, şi din punct de vedere economic, e foarte posibil", a declarat ministrul, răspunzând unei întrebări legate de numărul de kilometri de autostradă disponibili peste 20 de ani.

El a afirmat că dacă Guvernul va aloca în următorii trei ani suma de două miliarde de euro anual, la sfârşitul acestei perioade ar putea fi finalizaţi 500 de kilometri şi încă 2-300 de kilometri s-ar afla în lucru, "foarte aproape de gata".

"Dacă însă va pune, cum a fost anul ăsta, pentru autostrăzi, vreo 500 de milioane euro, o să fie pe sfert această chestiune", a spus Berceanu.

Ministrul a afirmat că nivelul propus în programul de guvernare, de 836 de kilometri, este maximul care ar fi putut fi realizat în patru ani.

"Este maxim maximorum ce se poate face, oricine ar fi la guvernare, din nişte condiţii obiective, tehnice", a spus Berceanu.

Potrivit sursei citate, în România sunt în prezent 290 de kilometri de autostradă daţi în folosinţă.

Ministrul Transporturilor a afirmat că vrea să finalizeze anul viitor 90 de kilometri de autostradă, nivel propus şi în 2009, din care nu a realizat însă decât jumătate, şi a cerut pentru 2010 un buget de 3,5% din PIB.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici