BERD analizează un împrumut de 100 mil. euro pentru BCR

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de 100 de milioane de euro Băncii Comerciale Române (BCR) pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

10 afișări
Imaginea articolului BERD analizează un împrumut de 100 mil. euro pentru BCR

BERD analizează un împrumut de 100 mil. euro pentru BCR (Imagine: Mediafax Foto)

Fondurile sunt destinate creditării firmelor pe termen mediu şi lung, pentru acoperirea necesarului de lichidităţi în activităţile de producţie, investiţii, comerţ, servicii, dar şi a capitalului de lucru, se arată într-un comunicat al BERD.

Posibilităţile de finanţare ale IMM-urilor sunt limitate în acest moment, însă implementarea liniilor de credit acordate de instituţia fianciară europeană în acest scop va îmbunătăţi accesul micilor întreprinzători la credite.

BCR avea la sfârşitul anului 2008 un portofoliu de împrumuturi acordate IMM-urilor de 2,6 miliarde de euro, respectiv o cotă de piaţă de 20% pe acest segment. Numărul clienţilor băncii care au beneficiat de acest tip de împrumuturi, persoane fizice şi companii, se ridica la 4,5 milioane la finele lunii decembrie.

BERD a acordat în decembrie 2008 o finanţare de 100 milioane euro Băncii Transilvania, având ca destinaţie susţinerea IMM-urilor.

Totodată, BERD a anunţat, la 11 februarie, că analizează acordarea unui credit nesecurizat de 300 milioane de euro companiei petroliere Petrom pentru finanţarea investiţiilor de mediu, a anunţat instituţia financiară internaţională.

Investiţia BERD reprezintă un credit nesecurizat în valoare de 300 milioane euro, acordat companiei Petrom, constând dintr-un credit de maxim 150 milioane euro şi unul în valoare de până la 150 milioane euro care urmează să fie sindicalizat cu bănci comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici