BERD analizează un împrumut de 96,6 milioane de euro pentru un parc eolian în Tulcea

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut sindicalizat de până la 96,6 milioane de euro companiei Land Power, controlată de grupul rus Lukoil şi ERG Renew din Italia, pentru construirea unui parc eolian de 84 de MW în judeţul Tulcea.

133 afișări
Imaginea articolului BERD analizează un împrumut de 96,6 milioane de euro pentru un parc eolian în Tulcea

BERD analizează un împrumut de 96,6 milioane de euro pentru un parc eolian în Tulcea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cele 42 de turbine eoliene prevăzute în proiect ar urma să fie instalate în localităţile Dorobanţu, Topolog şi Casimcea din judeţul Tulcea, se arată într-un comunicat al BERD.

Costul total al proiectului este de 137,9 milioane de euro.

Land Power este o companie cu răspundere limitată înregistrată în România, deţinută integral de Lukerg Renew GmbH, companie din Austria care are ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă. Lukerg este o companie mixtă (participaţii egale) a Lukoil-Ecoenergo, parte a grupului rus Lukoil, şi compania italiană ERG Renew.

Lukerg Renew a cumpărat anul trecut proiectul de 84 de MW de la compania italiană Inergia. Compania a anunţat încă de la sfrâşitul anului trecut că discută cu BERD o finanţare pentru construcţia parcului eolian.

În mod normal, BERD participă la împrumuturile sindicalizate de tipul celui analizat pentru land Power cu 35% din finanţarea analizată. Restul sumei este asigurată prin sindicalizarea către bănci. Băncile care participă la mecanismul de finanţare beneficiază de statutul de creditor preferenţial al BERD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici