BERD nu exclude posibilitatea de a investi în CEC

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) nu exclude posibilitatea unor investiţii în Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), a declarat, joi, la Bucureşti, într-o conferinţă de presă, preşedintele instituţiei financiare internaţionale, Jean Lemierre.

1 afișare
Imaginea articolului BERD nu exclude posibilitatea de a investi în CEC

BERD nu exclude posibilitatea de a investi în CEC

"Nu depinde de mine, ci de Guvern, care trebuie să ia o decizie. CEC este un activ valoros, are o reţea mare în toată ţara. Luăm în considerare potenţialul CEC", a afirmat Lemierre.

El a precizat că a discutat cu reprezentanţii Guvernului pe tema privatizării CEC, a strategiei şi a planului de afaceri la Casa de Economii şi Consemnaţiuni.

Întrebat dacă BERD va investi în CEC, Lemierre a răspuns că aceasta rămâne "o întrebare deschisă".

"Trebuie să vorbim mai mult cu reprezentanţii Guvernului şi ai băncii", a mai spus preşedintele BERD.

Statul român, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, este unicul acţionar al CEC.

Procesul de privatizare a CEC a fost oprit în decembrie 2006, după ce statul a primit o singură ofertă, de la National Bank of Greece, considerată prea redusă. Banca elenă a oferit 560 de milioane de euro pentru preluarea CEC.

La finele anului 2006, Guvernul a majorat cu circa 150 milioane de euro capitalul social al CEC şi a anunţat că banca va fi restructurată, fără să fie privatizată mai devreme de doi ani.

În 2007, Ministerul Economiei şi Finanţelor a elaborat un document potrivit căruia CEC va rămâne în proprietatea statului cel puţin încă patru ani, o decizie privind reluarea procesului de privatizare şi metoda de vânzare a acţiunilor urmând să fie luată după 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern şi conducerea băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici