BERD realizează prima investiţie într-o companie privată cu capital românesc

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) participă, pentru prima dată, la capitalul unei societăţi comerciale româneşti, respectiv la producătorul de hârtie Pehart Tec Petreşti, judeţul Alba, printr-o investiţie de şase milioane de euro.

24 afișări
Imaginea articolului BERD realizează prima investiţie într-o companie privată cu capital românesc

BERD realizează prima investiţie într-o companie privată cu capital românesc

Societatea va utiliza aceste fonduri pentru a mări oportunităţile de export în regiune, volumele de producţie şi pentru a introduce o nouă gamă de produse.

Fondurile BERD vor fi folosite şi pentru finanţarea introducerii unor măsuri de eficienţă energetică, în noile condiţii compania urmând să îşi asigure 80% din necesarul de energie electrică şi să reducă costurile totale cu energia cu până la 1,5 milioane euro anual.

În urma investiţiei, BERD va numi un membru în Consiliul de Administraţie al companiei.

România este al cincilea mare consumator de hârtie tissue (hârtie igienică, cartoane de ouă şi şerveţele- n.r.) din Europa de Est şi în prezent importă peste 30% din necesar, în timp ce un sfert din producţia internă este destinată exportului.

Pehart Tec, parte din grupul MG Tec, a investit 26 milioane euro în prima maşină nouă de hârtie din România, care deja s-a pus în funcţiune.

Preşedintele MG Tec Grup, Ioan Tecar, a precizat că investiţia BERD face parte din fondurile de 26 milioane euro, care au mai fost asigurate din resurse proprii şi printr-un credit de la BCR.

El a mai precizat că după realizarea investiţiei, firma va ajunge la 380-400 de angajaţi, în timp ce cifra de afaceri va avansa de la 1,8-2 milioane euro lunar la 4-5 milioane euro.

Până în prezent, BERD a investit 4,2 miliarde euro în aproximativ 250 de proiecte în România, în sectoarele corporatist, financiar, energetic şi infrastructură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici