Bill Gates: Microsoft va investi masiv în domeniul căutărilor pe internet

Microsoft intenţionează să facă investiţii importante în domeniul serviciilor de căutare pe internet pentru a concura cu Google, chiar dacă nu va reuşi să preia Yahoo, a declarat preşedintele companiei, Bill Gates.

1 afișare
Imaginea articolului Bill Gates: Microsoft va investi masiv în domeniul căutărilor pe internet

Bill Gates: Microsoft va investi masiv în domeniul căutărilor pe internet

Gates, care consideră oferta Microsoft pentru Yahoo ca fiind "foarte corectă", a menţionat că Google este singura companie care a ajuns, pe piaţa serviciilor de căutare pe internet, la "o masă critică", adică un nivel la care oferta este foarte bună, dar nu poate fi îmbunătăţită.

"Ne putem permite să facem investiţii mari în domeniul ingineriei şi al marketingului. Vom face acest lucru cu sau fără Yahoo. Dar considerăm totodată că am ajunge mai repede acolo unde dorim dacă realizările din domeniul ingineriei ale Yahoo şi inginerii săi ar lua parte la un efort comun", a spus Gates.

Yahoo a respins oferta de preluare înaintată de Microsoft, în valoare de 42 miliarde de dolari, după ce conducerea companiei a stabilit, în unanimitate, că propunerea este prea scăzută şi nu serveşte interesele acţionarilor.

Conducerea Yahoo a precizat că oferta Microsoft "subevaluează substanţial" brandul companiei, numărul mare de utilizatori la nivel mondial, investiţiile semnificative în platforme de publicitate şi perspectivele de dezvoltare.

Pe de altă parte, Microsoft a anunţat că nu va renunţa la propunerea înaintată, pe care o consideră corectă, deşi nu a menţionat care va fi următorul pas în această situaţie.

Analiştii estimează că producătorul de software îşi va îmbunătîţi oferta, la 35 de dolari pe o acţiune Yahoo, de la 31 de dolari în prezent, pentru a ajunge la un acord.

"Nu este nimic nou în ceea ce priveşte acest proces. Am trimis o scrisoare în care am subliniat opinia noastră că este o ofertă corectă", a spus Gates, care se va retrage, în iulie, din funcţia de director tehnic al Microsoft pentru a se consacra complet fundaţiei sale umanitare.

Acţiunile Microsoft au scăzut cu 13% de la înaintarea ofertei către Yahoo, la circa 29 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici