Bitcoin a spart bariera de 60.000 de dolari în cea mai mare creştere în ani

Bitcoin a ajuns miercuri la 60.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani, în condiţiile în care o avalanşă de capital a alimentat o revenire a preţului cu 42% în februarie, ceea ce ar marca cea mai mare creştere lunară din decembrie 2020, relatează Reuters,

1905 afișări
Imaginea articolului Bitcoin a spart bariera de 60.000 de dolari în cea mai mare creştere în ani

Bitcoin a spart bariera de 60.000 de dolari în cea mai mare creştere în ani

Bitcoin a crescut la 60.131 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021, când a atins vârful istoric de aproape 70.000 de dolari. Bitcoin se îndrepta, de asemenea, spre cea mai mare creştere săptămânală din ultimul an, cu 18,5% din 21 februarie.
 
Traderii par să investească semnificativ în bitcoin înainte de evenimentul de înjumătăţire a recompensei din aprilie - un proces menit să încetinească eliberarea de noi criptomonede. În plus, perspectiva ca Rezerva Federală să ofere o serie de reduceri de rate în acest an a alimentat apetitul investitorilor pentru active cu randament mai ridicat sau mai volatile.
 
"Bitcoin este impulsionat de sprijinul intrărilor consistente în noile ETF-uri spot, de perspectivele pentru evenimentul de înjumătăţire din aprilie şi pentru reducerile de dobândă ale Fed din iunie", a declarat Ben Laidler, strateg pe pieţele globale la platforma de investiţii eToro.
 
Potrivit platformei de criptografiere CoinGecko, valoarea tuturor monedelor bitcoin aflate în circulaţie a depăşit luna aceasta 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani.
 
Cele mai mari fonduri tranzacţionate la bursă (ETF) de bitcoin au înregistrat o creştere clară a interesului în această săptămână.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici