Bitcoin, din nou în scădere. La ce valoare a ajuns cea mai valoroasă monedă virtuală

Bitcoin şi alte criptomonede înregistrau scăderi joi, la ora 14:50, pe măsură ce avântul generat de ordinul executiv al preşedintelui american Joe Biden a început uşor să dispară, scrie CNBC.

4684 afișări
Imaginea articolului Bitcoin, din nou în scădere. La ce valoare a ajuns cea mai valoroasă monedă virtuală

Cea mai valoroasă monedă digitală din lume se deprecia cu 7,35% la ora sus menţionată, la 39.210 dolari, arată datele CoinDesk. Miercuri, Bitcoin a ajuns la 42.577 de dolari, după ce începuse ziua la 38.744 de dolari.

Avansul de miercuri a venit pe fondul unui val de optimism, creat de un ordin executiv semnat de preşedintele SUA Joe Biden, care a cerut guvernului să studieze riscurilor şi beneficiile criptomonedelor. Măsura are în vizor şase domenii: protecţia consumatorilor, stabilitatea financiară, activităţile ilicite, competitivitatea în industrie a Statelor Unite, incluziunea financiară şi inovarea în mod responsabil.

Unii dintre cei mai mari jucători din industria crypto au lăudat decizia. Cameron Winklevoss, cofondator al exchange-ului cu expunere pe criptomonede Gemini, a descris anunţul drept „un moment de cumpănă”.

„Ordinul executiv este, mai mult decât orice, defensiv. Ţelurile principale sunt protejarea stabilităţii financiare la nivel global a Statelor Unite, asigurarea faptului că reglementările americane (la nivel federal şi global) nu sunt ocolite folosind criptomonede, asigurarea faptului că investitorii în monede virtuale sunt protejaţi la nivel internaţional şi că industria este, în general, reglementată”, explică Guy Gotslak, cofondator al platformei de investiţii în criptomonede My Digital Money.

Vijay Ayyar, senior member al exchange-ului Luno, spune că ordinul executiv este „per total, pozitiv sau, în cel mai rău caz, neutru”.

„Vedem acum că Bitcoin nu este în stare să facă o mişcare solidă într-o anumită direcţie, fiind cuplat cu actualele incertitudini asociate Ucrainei”, adaugă Ayyar.

Ethereum, XRP şi Solana scădeau cu 4,85%, 1,3%, respectiv 5,2% la ora publicării ştirii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici