Valoare record: Bitcoin trece pragul de 60.000 de dolari

  • Bitcoin a ajuns sâmbătă la 60.790,56 dolari americani, cu o creştere de 6,15%.
  • Cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu 119,2% faţă de minimul anului 2021.
  • Valoarea maximă precedentă a fost de 58.354,14 dolari, înregistrată pe 21 februarie.
5192 afișări
Imaginea articolului Valoare record: Bitcoin trece pragul de 60.000 de dolari

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a ajuns sâmbătă la un record de 60.790,56 dolari, scrie Reuters

Moneda virtuală a cunoscut o creştere uriaşă în ultima perioadă. Bitcoin a crescut cu 119,2% faţă de minimul anului de 27,734 dolari, atins pe 4 ianuarie.

Valoarea maximă precedentă a fost de 58.354,14 dolari, înregistrată pe 21 februarie.

Marţi, 9 martie, valoarea de piaţă a bitcoin a depăşit pentru a doua oară 1 trilion de dolari, după ce prima dată reuşise acest lucru pe 19 februarie. Capitalizarea de piaţă a bitcoin s-a menţinut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Creşterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participării investitorilor instituţionali mai mari şi unor achiziţii notabile de la corporaţii precum Tesla, Square şi Microstrategy.

Lumea se adaptează, încet, încet, pentru a integra criptomonedele în viaţa de zi cu zi. Există case ce pot fi cumpărate cu Bitcoin, dar acum, până şi cafeaua poate fi achitată în criptomonede

CITEŞTE ŞI: Pierderi de miliarde de dolari pentru Tesla din cauza ”postărilor necontrolate” pe Twitter ale lui Elon Musk. Miliardarul a fost dat în judecată

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici