BitDefender: Atacurile phishing vor creşte de 10 ori în România în 2009

Numărul atacurilor informatice tip phishing va creşte de zece ori în România în anul 2009, la aproape 300 de acţiuni, după ce în acest an, totalul s-a apropiat de 30 de atacuri, iar pierderile generate vor fi mai mari, ca urmare a majorării utilizatorilor de servicii online banking.

26 afișări
Imaginea articolului BitDefender: Atacurile phishing vor creşte de 10 ori în România în 2009

BitDefender: Atacurile phishing vor creşte de 10 ori în România în 2009

"Dacă anul trecut au fost zece atacuri de tip phishing în România, iar anul acesta a crescut de aproape trei ori, pentru 2009 ne aşteptăm la o creştere de zece ori. În 2008, aproape jumătate din atacurile phishing au avut loc asupra unei singure bănci. Apreciem că pierderile cauzate de acestea se vor majora, pentru că sunt din ce în ce mai mulţi utilizatori ai serviciilor online banking", a declarat, miercuri, Cătălin Coşoi, senior researcher al producătorului de soluţii de securitate informatice BitDefender.

El a adăugat că România este între primele zece ţări care găzduiesc site-uri clonă.

În primul semestru al acestui an, la nivel mondial au avut loc 45.000 de atacuri informatice tip phishing, iar 95% au fost asupra a zece instituţii financiare, a precizar Răzvan Vişan, antiphishing developer la BitDefender, în cadrul conferinţei "Prevenirea pericolelor IT şi non-IT (securitate), organizată de Agora Media, în parteneriat cu CIO Council şi Institutul Bancar Român.

"Pentru reducerea pierderilor, nu sunt suficiente doar soluţiile informatice de securitate. Toţi cei care folosesc internetul trebuie educaţi", a mai spus Coşoi.

Atacurile phishing solicită utilizatorilor serviciilor online banking divulgarea numelui de utilizator, a parolei de acces şi a seriei cardului. Băncile îşi avertizează clienţii să nu divulge informaţiile confidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici