Blue Air construieşte un nou terminal de Plecări la aeroportul Băneasa

Lucrările de construcţie ale noului terminal Plecări al aeroportului Băneasa, dezvoltat de compania Blue Air, vor începe în această primăvară, după obţinerea autorizaţiilor, şi vor fi finalizate în circa opt luni, după investiţii de 9,5 milioane de euro.

288 afișări
Imaginea articolului Blue Air construieşte un nou terminal de Plecări la aeroportul Băneasa

Blue Air construieşte un nou terminal de Plecări la aeroportul Băneasa (Imagine: Mediafax Foto)

"Într-o lună-o lună jumătate maxim vom obţine autorizaţia de construcţie, urmând ca lucrările să dureze opt luni de la aprobarea construcţiei. Este vorba de un terminal pentru Plecări, care va necesita o investiţie de 9,5 milioane euro. Estimăm că, odată cu deschiderea noului terminal, capacitatea de zbor va creşte la peste 600 pasageri pe oră", a declarat joi, într-o coferinţă de presă, directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Terminalul va fi construit în baza unui contract de concesiune încheiat anul trecut de Blue Air şi administraţia Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa.

În luna ianuarie, Blue Air a semnat un contract de concesiune şi pentru modernizarea Aeroportului Internaţional George Enescu din Bacău. Acordul intră în vigoare în iulie şi are o durată de 34 de ani, compania aeriană urmând să investească în acest proiect 45 milioane de euro.

În sezonul de iarnă, de pe aeroportul din Bacău, operatorul va avea curse spre Roma şi Torino, iar în sezonul de vară va adăuga curse spre Bologna şi Milano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici