Blue Investments va aloca 60 milioane de euro pentru un parc eolian în judeţul Tulcea

Grupul Blue Investments din Bucureşti va aloca 60 de milioane euro pentru un parc eolian cu o putere instalată de 35 MW în localitatea Baia, judeţul Tulcea, investitorul având în portofoliu 12 proiecte de acest tip, cu un potenţial total de 500 de MW.

361 afișări
Imaginea articolului Blue Investments va aloca 60 milioane de euro pentru un parc eolian în judeţul Tulcea

Blue Investments va aloca 60 milioane de euro pentru un parc eolian în judeţul Tulcea (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit investitorului, acesta este primul proiect de energie eoliană complet autorizat în România.

Parcul eolian din Tulcea, aflat în faza de construcţie, va fi echipat cu 14 turbine Nordex N90 de 2,5 MW şi urmează să fie finalizat la sfârşitul lui 2009. Proiectul este gestionat de firma Blue Planet, parte a grupului Blue Investments, înfiinţată pentru realizarea acestei investiţii.

"În condiţiile în care competitivitatea în domeniul energiei eoliene a crescut fulgerător în ultimii doi ani în România, securizarea terenurilor şi obţinerea celor peste 80 de permise şi autorizaţii a fost o adevarată provocare", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al Blue Planet, Emilian Jianu.

Potrivit oficialului companiei, investiţia de 60 de milioane de euro include valoarea de achiziţie a terenului de 182 de hectare pe care va fi dezvoltat proiectul. Finanţarea a fost realizată într-o primă fază din surse proprii ale Blue Investments, dezvoltatorul intenţionând să utilizeze pe parcursul derulării proiectului şi fonduri structurale sau credite şi să atragă alţi investitori.

Cele 12 proiecte din portofoliul Blue Investments vor fi amplasate în judeţele Tulcea, Constanţa, Caraş-Severin şi Vaslui, iar suprafaţa totală ocupată de turbine va fi de aproximativ 2.000 de hectare.

Pentru proiectul de la Baia, Blue Planet colaborează cu firme precum ISPE, Energomontaj, Electroputere, Nordex, Garrad Hassan, Cube Engineering sau ABB Suedia.

Blue Investments, cu acţionariat românesc, este interesat de proiecte eoliene offshore, solare şi geotermale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici