BM începe în mai un program pentru finanţarea comerţului mondial

Banca Mondială (BM) va lansa în luna mai un program de până la 50 de miliarde de dolari destinat susţinerii comerţului mondial, care va face parte din pachetul de 250 de miliarde de dolari, pe termen de doi ani, care urmează să fie convenit de liderii G20, a anunţat joi instituţia financiară.

20 afișări
Imaginea articolului BM începe în mai un program pentru finanţarea comerţului mondial

BM începe în mai un program pentru finanţarea comerţului mondial

Programul de Lichidităţi pentru Comerţul Mondial a fost anunţat în această săptămână, de preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, şi are rolul să oprească declinul puternic al activităţilor comerciale, determinat de criza economică.

Fondurile necesare programului vor proveni de la instituţii financiare şi de dezvoltare, guverne şi bănci şi vor fi distribuite în colaborare cu bănci internaţionale şi regionale, pentru a suplimenta finanţarea importatorilor şi exportatorilor în ţările în curs de dezvoltare.

Până în prezent, International Finance Corp, instituţia de creditare a sectorului privat din cadrul BM, s-a angajat să contribuie la program cu un miliard de dolari.

În plus, Marea Britanie va contribui cu până la 300 de milioane de dolari, prin CDC, instituţie de finanţare a dezvoltării.

Canada a anunţat la rândul său că va aloca programului 200 de milioane de dolari, în timp ce Olanda va contribui cu 50 de milioane de dolari.

Fondurile de 50 de miliarde de dolari vor face parte din programul de până la 250 de miliarde de dolari pe termen de doi ani, care urmează să fie aprobat de liderii G20, pentru susţinerea activităţilor comerciale internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici