BMW ar putea investi peste un miliard de dolari în Mexic

Constructorul de autovehicule german BMW ar putea investi peste un miliard de dolari în Mexic pentru a ajuta companiile locale de piese auto să majoreze livrările către uzinele pe care le deţine în SUA, a declarat ministrul mexican al Economiei, Ruiz Mateos, citat de Bloomberg.

31 afișări
Imaginea articolului BMW ar putea investi peste un miliard de dolari în Mexic

BMW ar putea investi peste un miliard de dolari în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"BMW vrea să majoreze producţia de piese auto în Mexic", a afirmat Mateos.

Grupul se aprovizionează tot mai mult din afara Germaniei, în încercarea de a diminua cheltuielile cu peste patru miliarde de euro până în 2012 şi pentru a reduce impactul cursurilor de schimb valutar asupra veniturilor.

BMW va reduce riscurile prezentate de valute cu un miliard de euro până în 2012 prin achiziţionarea de piese din Asia şi America de Nord, a afirmat Herbert Diess, directorul departamentului de Achiziţii şi Logistică al grupului.

În Mexic, iniţiativa constructorului auto va sprijini planul preşedintelui, Felipe Calderon, de a majora investiţiile străine într-un moment în care participaţia la producţia de automobile din America de Nord ar putea creşte mai rapid, iar companiile auto din SUA caută să diminueze costurile cu mâna de lucru.

Grupul Chrysler, controlat de Fiat, a anunţat în luna februarie că va investi 550 de milioane de dolari pentru a începe producţia modelului Fiat 500 la o uzină din Mexic. Luna trecută, Ford a redeschis o fabrică mexicană pentru a construi Fiesta în versiunea 2011.

SUA este a doua mare piaţă a BMW, după Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici