BMW construieşte 500 de maşini electrice marca Mini

Producătorul german de automobile BMW construieşte 500 de modele electrice marca Mini care vor fi exportate în California, Statele Unite ale Americii (SUA), şi livrate unor clienţi deja selecţionaţi, scrie Automotive News Europe.

32 afișări
Imaginea articolului BMW construieşte 500 de maşini electrice marca Mini

BMW construieşte 500 de maşini electrice marca Mini

Modelele Mini electrice sunt construite în fabrica mărcii din Oxford, Marea Britanie, fără a avea montate motorul şi cutia de viteze. Maşinile sunt exportate apoi în Munchen, Germania, unde sunt echipate cu trenuri de rulare electrice.

"Acest pas va oferi BMW Group baza iniţială de cunoştinţe despre soluţii de mobilitate prin resurse pur electrice. Scopul nostru este de a combina experinţa superlativă a condusului cu o propulsie electrică eficientă, cu emisii zero", a declarat preşedintele bordului de management al BMW AG, Norbert Reithofer.

Surse din interiorul BMW au declarat pentru Automotive News Europe că 490 din cele 500 de Mini electrice vor fi exportate în California unor clienţi deja aleşi, celelalte zece maşini fiind destinate showroom-urilor.

Modelele Mini electrice sunt argintii şi au acoperişul galben, potrivit aceloraşi surse.

Inginerii BMW care lucrează la modelele electrice Mini fac parte dintr-o nouă divizie denumită "Project i", înfiinţată de BMW pentru a dezvolta maşini cu emisii zero.

Mini-urile electrice vor ajuta BMW să corespundă cerinţelor autorităţilor din California care spun că producătorii auto care vând maşini în acest stat trebuie să aibe disponibile la comercializare şi maşini cu emisii zero.

Testele realizate cu modele Mini se vor desfăşura pe perioada următoarelor 12-18 luni, iar detalii despre acest nou concept vor fi prezentate spre sfârşitul anului acesta.

Alţi constructori auto care au anunţat că dezvoltă maşini electrice sunt Volkswagen, Daimler, PSA Peugeot-Citroen şi Renault-Nissan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici