BMW: Mercedes va fi lider pe piaţa automobilelor de lux din SUA, în primul trimestru

Compania germană BMW, pe cale să devină lider pe segmentul automobilelor de lux din Statele Unite în acest an, anticipează că va fi devansată pe piaţa americană de Mercede-Benz în primele luni ale anului viitor, datorită unor modele mai noi, transmite Bloomberg.

363 afișări
Imaginea articolului BMW: Mercedes va fi lider pe piaţa automobilelor de lux din SUA, în primul trimestru

BMW: Mercedes va fi lider pe piaţa automobilelor de lux din SUA, în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Modelele compacte Mercedes clasa C vor intra la vânzare spre sfârşitul acestui an şi vor face ca brandul să devină lider în primul trimestru, în timp ce BMW vinde încă modelele mai vechi din seria 3, a declarat Jim O'Donnell, şeful operaţiunilor BMW în Statele Unite.

"În primul trimestru, Mercedes va fi numărul 1, întrucât va fi pe o poziţie mai puternică. Pe parcursul anului, ar trebui să fim înaintea Mercedes", a spus O'Donnell.

Noile automobile din seria 3, care vor intra pe piaţă în aprilie, vor contribui anul viitor la creşterea vânzărilor BMW cu 12%-15%, a spus el.

BMW anticipează că în următorii ani va rămâne lider pe segmentul brandurilor de lux.

Vânzările BMW pe piaţa americană au urcat în iulie cu 13%, la 135.114 automobile, fiind cu 5.182 vehicule mai mari decât cele ale Mercedes.

Livrările de automobile Lexus ale Toyota Motor au scăzut cu 19%, la 102.549 unităţi, fiind afectate în continuare de deficitul de componente rezultat în urma cutremurului produs în martie în Japonia.

Lexus a fost cel mai vândut brand auto de lux în Statele Unite în ultimii 11 ani.

Creşterea vânzărilor la nivel mondial va încetini uşor în a doua jumătate a anului, a declarat Ian Robertson, director de vânzări al BMW, din cauza schimbărilor de modele şi a incertitudinilor privind stabilitatea economiei globale.

"Nimeni nu poate să ignore ce se întâmplă pe plan economic. Suntem precauţi", a spus Robertson.

Succesul din acest an al BMW s-a datorat reproiectării gamei de automobile din seria 5, lansată anul trecut, şi a vehicului sport utilitar X3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici