BMW retehnologizează o uzină germană veche de un secol pentru a produce doar maşini electrice

  • BMW cheltuieşte 650 de milioane de euro pentru a-şi retehnologiza fabrica emblematică din Munchen.
  • Va fi prima fabrică a companiei care va produce numai vehicule complet electrice, ca parte a unui efort de a reduce decalajul faţă de companii precum Tesla sau BYD.
578 afișări
Imaginea articolului BMW retehnologizează o uzină germană veche de un secol pentru a produce doar maşini electrice

Remodelarea implică patru clădiri, inclusiv o nouă linie de asamblare, şi va fi finalizată până la sfârşitul anului 2027, a declarat miercuri BMW. Uzina, unde BMW produce automobile din 1922, produce în prezent modele cu motoare cu combustie, hibrid şi vehicule electrice, cum ar fi i4.

BMW se află într-o cursă cu Mercedes-Benz şi cu liderul Tesla pentru a-şi apăra cota de piaţă, pe măsură ce industria trece la vehicule electrice, Europa şi China fiind în fruntea acestei evoluţii. BMW, Mercedes şi Audi de la Volkswagen au dominat mult timp vânzările de maşini premium în China, dar au fost prinse pe picior greşit de trecerea rapidă a ţării la vehiculele electrice, informează Bloomberg.

Constructorul auto german va începe să construiască la München, în 2026, următoarea generaţie de vehicule electrice "Neue Klasse", care promite cele mai noi caracteristici digitale, autonomii mai mari şi încărcare mai rapidă. De asemenea, BMW va produce modelele în Ungaria, China şi Mexic. Pentru a face loc schimbărilor de la Munchen, BMW a mutat producţia de motoare în Marea Britanie şi Austria.

Investiţia este o veste bună pentru economia în dificultate a Germaniei, care a suferit din cauza creşterii preţurilor la energie. Producţia de automobile în cea mai mare economie europeană a crescut anul trecut, dar rămâne sub nivelurile de dinainte de pandemie. Fabrica BMW din Munchen are aproximativ 7.000 de angajaţi.

În această săptămână, BMW a declarat că încă înregistrează o cerere robustă pentru vehiculele sale electrice şi şi-a reiterat aşteptările de a vinde peste jumătate de milion de maşini complet electrice în 2024. În timp ce livrările globale ale companiei au crescut cu 6,5% anul trecut, vânzările de vehicule electrice au urcat cu 75%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici