BMW va extinde gama de modele BMW şi Mini

BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, va extinde gama de modele BMW şi Mini pentru a majora vânzările anuale cu 55% în următorul deceniu şi a păstra avansul faţă de Volkswagen şi Daimler, transmite Bloomberg.

27 afișări
Imaginea articolului BMW va extinde gama de modele BMW şi Mini

BMW va extinde gama de modele BMW şi Mini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a susţine dezvoltarea pe termen lung, BMW ar putea avea nevoie de extinderea actualelor unităţi de producţie şi înfiinţarea unei noi fabrici, a declarat directorul general Norbert Reithofer.

BMW intenţionează ca în 2020 să ajungă la o producţie anuală de peste două milioane de vehicule, comparativ cu 1,29 milioane de unităţi în 2009.

"Marea campanie de lansare a unor noi modele şi intrarea pe noi segmente de piaţă va începe după 2012. Până în 2020, vor avea nevoie de noi capacităţi de producţie", a afirmat Reithofer într-un interviu.

El a arătat că BMW intenţionează să extindă gama modelelor Serie 6 şi Mini şi să construiască şi un automobil electric, de oraş.

BMW vrea să se protejeze astfel de concurenţa VW, proprietarul Lamborghini, Bentley şi Audi, prin fuziunea cu Porsche.

Audi s-a angajat să devanseze BMW în poziţia de lider pe segmentul automobilelor de lux până în 2015.

BMW ocupă această poziţie, preluată de la Mercedes-Benz, parte a grupului Daimler, din 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici