BNR menţine dobânda la 10,25%

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, marţi, să menţină dobânda de politică monetară la 10,25% şi nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

13 afișări
Imaginea articolului BNR menţine dobânda la 10,25%

BNR menţine dobânda la 10,25% (Imagine: Mediafax Foto)

Ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor băncilor se plasează la 40% din resursele în valută şi 18% din sumele în lei atrase de instituţiile de credit.

"CA al BNR reiterează faptul că BNR va continua să monitorizeze atent evoluţiile interne şi ale mediului economic global astfel încât prin adecvarea instrumentelor sale să asigure atingerea obiectivelor de stabilitate a preţurilor şi de stabilitate financiară, în contextul unui mix echilibrat de politici macroeconomice", se arată într-un comunicat al BNR remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

În şedinţa din 6 ianuarie, CA al BNR a mai hotărât gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar prin utilizarea activă a operaţiunilor de piaţă monetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici