Boc: Al doilea val al crizei mondiale este posibil. Guvernul nu pregăteşte noi măsuri de austeritate

Un al doilea val al crizei economice mondiale este posibil, iar România speră ca UE să poată rezolva problemele din zona euro şi găsi soluţii pentru Italia, ca şi în cazul Greciei, fără ca ca în prezent Guvernul de la Bucureşti să aibă în vedere noi măsuri de austeritate, a declarat premierul Boc.

359 afișări
Imaginea articolului Boc: Al doilea val al crizei mondiale este posibil. Guvernul nu pregăteşte noi măsuri de austeritate

Boc: Al doilea val al crizei mondiale este posibil. Guvernul nu pregăteşte noi măsuri de austeritate (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Un al doilea val al crizei este posibil, sperăm ca Uniunea Europeană să aibă capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins că vor fi găsite soluţii pentru Italia, ca şi pentru Grecia, cu măsuri dure de austeritate", a spus Boc, la postul B1 TV.

El a arătat că România beneficiază în prezent de stabilitate macroeconomică şi a susţinut că Guvernul de la Bucureşti nu are în vedere adoptarea altor măsuri de austeritate.

Boc a declarat anterior că Guvernul şi Banca Naţională a României monitorizează atent situaţia din Italia, sperând ca aceasta să rămână sub control, autorităţile de la Bucureşti având avantajul că şi-au făcut încă de anul trecut "temele" pentru a asigura echilibrul bugetar şi stabilitatea financiară.

Italia încearcă să împiedice datoria publică să crească peste nivelul actual, de circa 120% din Produsul Intern Brut (PIB), a doua din zona euro ca procent după cea a Greciei.

Fondul Monetar Internaţional cere Italiei "măsuri decisive" pentru reducerea datoriei publice şi consideră că planurile de reducere a deficitului bugetar cuprind aşteptări prea optimiste privind impactul ajustării fiscale asupra creşterii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici