Boc: Am cerut ministrului Finanţelor urgentarea acordării ajutoarelor de stat pentru firme

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că a cerut ministrului Finanţelor urgentarea aplicării schemelor de ajutor de stat pentru firmele care creează peste 50 de locuri de muncă şi au peste cinci milioane de euro investiţii.

185 afișări
Imaginea articolului Boc: Am cerut ministrului Finanţelor urgentarea acordării ajutoarelor de stat pentru firme

Boc: Am cerut ministrului Finanţelor urgentarea acordării ajutoarelor de stat pentru firme (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Boc a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, că pentru firmele care îndeplinesc aceste criterii se pot acorda ajutoare de stat.

"Am cerut ministrului Finanţelor să urgenteze aplicarea schemelor de ajutor de stat pentru firmele care creează peste 50 de locuri de muncă şi peste cinci milioane de euro investiţii, în funcţie de aceste lucruri se pot acorda ajutoare de stat", a spus Emil Boc.

Decizia face parte din măsurile luate de Guvern pentru susţinerea mediului de afaceri.

"Am preluat Centrul pentru promovarea exporturilor şi am făcut inventarul a 21 de proiecte care se află în diverse faze de negociere pentru atragerea de investiţii în România, inclusiv în Cluj. Le voi urmări personal ca mod de implementare. Voi fi un element suplimentar de mediere între Guvern şi autorităţile locale pentru acordarea de avize şi a nu se întârzia emiterea autorizaţiilor, cum se mai întâmplă în ţară", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici