Boc: Cofinanţarea de proiecte europene ar putea fi făcută prin garanţii guvernamentale

Guvernul va adopta, în luna februarie, o Ordonaţă de Urgenţă care va permite cofinanţarea de către autorităţile locale a unor proiecte europene, prin utilizarea garanţiilor guvernamentale, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.

56 afișări
Imaginea articolului Boc: Cofinanţarea de proiecte europene ar putea fi făcută prin garanţii guvernamentale

Boc: Cofinanţarea de proiecte europene ar putea fi făcută prin garanţii guvernamentale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Boc a afirmat, în timpul unei vizite la Salina Turda, că această măsură va fi luată de Guvern pentru a veni în ajutorul comunităţilor locale şi, totodată, pentru a duce la majorarea ratei de absorbţie a fondurilor europene.

"Ne asigurăm că banii europeni nu vor sta la poarta României. Vom folosi partea de garanţii guvernamentale pentru a putea ajuta autorităţile locale care au nevoie de cofinanţarea proiectelor europene", a spus premierul.

Potrivit sursei citate, prin această schemă de finanţare Guvernul va garanta împrumuturile luate de comunităţile locale pentru partea de cofinanţare.

"Se obţin mai uşor împrumuturi dacă ai astfel de garanţii guvernamentale, iar banii nu vor intra pe deficit bugetar. Garanţia guvernamentală este un instrument modern şi poate duce la mărirea gradului de absorbţie a fondurilor europene", a afirmat Emil Boc.

Premierul a adăugat că suma necesară pentru aceste garanţii urmează a fi stabilită ulterior de specialiştii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici