Boc: Datoriile Guvernului sunt achitate aproape integral

Datoriile pentru lucrări facturate şi neachitate în 2008 au fost acoperite în proporţie de 93-94% din total, existând încă obligaţii ale autorităţilor locale care sunt analizate separat, în consiliile judeţene, Guvernul nefiind obligat să suporte şi aceste datorii, a declarat premierul Emil Boc.

13 afișări
Imaginea articolului Boc: Datoriile Guvernului sunt achitate aproape integral

Boc: Datoriile Guvernului sunt achitate aproape integral (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Circa 93%-94 din sumele restante la nivel guvernamental au fost achitate de către Guvern spre ordonatorii terţiari şi secundari. Evident, există datorii ale administraţiilor locale, care fac analiza separat prin intermediul consiliilor judeţene, neexistând obligaţia Guvernului pentru achitarea acestor datorii. Este obligaţia autorităţilor locale", a spus Boc.

El a arătat că mai există unele probleme şi în relaţia cu firmele care au efectuat lucrări doar în baza unor promisiuni, fără ca pentru proiecte să fie alocate fonduri bugetare către autorităţile locale, şi a precizat că soluţiile trebuie găsite în acest caz de către administraţia din teritoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici