Boc: De la 1 ianuarie, impozitul forfetar va fi restrâns pe domenii

Premierul Emil Boc a anunţat că Ministerul Finanţelor a fost mandatat să susţină la discuţiile cu FMI menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, introducerea de la 1 octombrie a măsurii neimpozitării profitului reinvestit şi introducerea de la 1 ianuarie a impozitului forfetar restrâns pe domenii.

104 afișări
Imaginea articolului Boc: De la 1 ianuarie, impozitul forfetar va fi restrâns pe domenii

Boc: De la 1 ianuarie, impozitul forfetar va fi restrâns pe domenii (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a declarat, după şedinţa coaliţiei, că Ministerul Finanţelor a fost mandatat, alături de miniştrii din echipa de negociere cu FMI, ca, în partea finală a discuţiilor de luni să susţină măsurile necesare activităţii economice şi mediului de afaceri, pentru menţinerea locurilor de muncă.

Conform lui Boc, aceste măsuri se referă se menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, menţinerea TVA la acelaşi nivel.

Premierul a spus că de la 1 octombrie va fi introdusă neimpozitarea profitului reinvestit. De asemenea, tot de la 1 octombrie vor fi majorate pensiile cu 2%, conform calendarului stabilit iniţial.

Boca precizat că, de la 1 ianurie, impozitul forfetar va fi restrâns la domenii sau activităţi specifice, decise de specialiştii de la Ministerul Finanţelor.

Şeful Guvernului a menţionat că va continua procedura de rambursare transparentă a TVA.

Emil Boc a mai spus că vor fi asigurate resursele financiare pentru infrastructură, pentru a asigura locuri de muncă, concomitent cu resurse financiare suplimentare pentru finanţarea proiectelor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici