Boc, despre oferta lui Putin: Răspundem când vom avea un lucru clar şi precis

Guvernul va informa opinia publică în legătură cu răspunsul la oferta prim-ministrului Vladimir Putin privind achiziţia de gaze fără intermediari atunci când autorităţile vor avea "un lucru clar şi precis", a declarat, vineri, la Guvern, premierul Emil Boc.

23 afișări
Imaginea articolului Boc, despre oferta lui Putin: Răspundem când vom avea un lucru clar şi precis

Boc, despre oferta lui Putin: Răspundem când vom avea un lucru clar şi precis

El a răspuns astfel unei întrebări adresate de un jurnalist, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Victoria, privind răspunsul Guvernului român la oferta lui Putin dea cumpăra gaze fără intermediari.

"Când vom avea un lucru un clar şi precis cu privire la acest subiect, vom informa imediat opinia publică", a spus Boc.

România îşi asigură din producţia proprie circa două treimi din consumul de gaze, de circa 17-18 miliarde metri cubi, în principal prin Romgaz Mediaş şi Petrom. Diferenţa este importată indirect din Rusia, prin Ucraina, prin intermediarii WIEE, o societate mixtă formată din firma Wintershall (parte a grupului german BASF) şi Gazprom, şi Imex Oil, firmă înregistrată în Cipru. Gazele ruseşti întră în România prin două puncte, respectiv Isaccea, în judeţul Tulcea, şi Medieşu Aurit, în judeţul Satu Mare.

Romgaz şi Gazprom discută de câţiva ani o asociere pentru construcţia unui depozuit de gaze la Mărgineni, în judeţul Roman. Depozitul ar urma să aibă o capacitate de stocare de două miliarde metri cubi, reprezentând aproximativ 66% din capacităţile actuale al României. Subiectul urma, de asemenea, să fie rediscutat în luna decembrie a anului trecut, însă a fost amânat pentru o perioadă neprecizată.

Citeşte şi

Rusia nu se opune participării României la proiectul South Stream

Putin: Gazele ruseşti să fie vândute direct României, şi Băsescu s-a referit la firmele intermediare

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

Vladimir Putin a discutat cu Traian Băsescu despre problema gazelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici