Boc: Elena Udrea este omul potrivit pentru turism şi vom continua să sprijinim IMM-urile

Turismul, tineretul, sportul şi IMM-urile sunt priorităţi politice ale parteneriatului PSD-PDL şi Elena Udrea este omul potrivit pentru turism, iar în ceea ce priveşte IMM-urile, acestea vor fi sprijinite în continuare pentru a rămâne motorul economiei, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Elena Udrea este omul potrivit pentru turism şi vom continua să sprijinim IMM-urile

Boc: Elena Udrea este omul potrivit pentru turism şi vom continua să sprijinim IMM-urile (Imagine: Mediafax Foto)

"Unii au doar munte şi n-au mare, alţii au doar mare şi n-au munte şi, totuşi, au turism. Noi avem şi munte, şi mare, o istorie de peste 2000 de ani şi nu înţeleg ce ne lipseşte ca să ne punem în valoarea turismul. Cred că ne lipseşte managementul, iar doamna Elena Udrea va reuşi să realizeze acest lucru", a declarat premierul Emil Boc, la învestirea în funcţie a Elenei Udrea şi a ministrului pentru IMM, Comerţ şi Mediu de Afaceri, Constantin Niţă.

Boc a mai spus că îşi doreşte ca la sfârşitul mandatului acestui guvern toţi românii care pleacă acum în concedii în străinătate "din cauza serviciilor proaste" din Română să îşi facă vacanţele în ţară.

Astfel, potrivit lui Boc, dacă România va oferi servicii de calitate, banii turiştilor români vor rămâne în ţară.

"Cunoscând-o pe doamna Udrea, ştiu că este perseverentă şi, dacă are un obiectiv pragmatic, îl va duce până la capăt", a mai spus premierul.

El a reafirmat că guvernul pe care îl conduce va menţine cota unică de impozitare de 16%.

Referindu-se la IMM-uri, Boc a spus că păstrarea cotei de impozitare de 16% va fi un element de stimulare a mediului de afaceri.

"Ca să putem asigura cele necesare pentru pensii şi alte alocaţii, cineva trebuie să producă", a arătat Boc.

Pe de altă parte, premierul a adăugat că, în contextul crizei economice, pe lângă sprijinul acordat mediului economic, guvernul va asigura şi un sprijin social.

"Nimeni nu trebuie să se simtă singur şi abandonat în această ţară", a spus Boc.

În final, el l-a asigurat pe noul ministru al IMM-urilor că Guvernul va acorda sprijinul de care firmele au nevoie, pentru ca întreprinderile mici şi mijlocii să rămâne motorul economiei.

La întâlnirea pe care au avut-o cu fostul ministrul ministru pentru Comerţ, Turism şi IMM-uri Ovidiu Silaghi, la sediul ministerului pe care acesta l-a condus, Udrea a venit cu un Porsche Cayenne, iar Niţă cu o Dacie Logan de la Camera Deputaţilor.

Citeşte şi:

Boc şi Tăriceanu au semnat protocolul de predare-primire a documentelor guvernamentale

Cabinetul Boc a primit votul de învestitură

Membrii Cabinetului Boc au depus jurământul

Boc: Prima şedinţă a noului Guvern, marţi, în jurul orei 14.00

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici