Boc: Este risc major de delocalizare a unor multinaţionale. Trebuie atrase alte investiţii

Premierul Emil Boc le-a spus miniştrilor că există un risc major de delocalizare a unor investiţii multinaţionale din România, deoarece criza economică accentuează competiţia globală, şi că Guvernul trebuie să fie pregătit ca, într-o asemenea eventualitate, să atragă alte investiţii străine în ţară.

1094 afișări
Imaginea articolului Boc: Este risc major de delocalizare a unor multinaţionale. Trebuie atrase alte investiţii

Boc: Este risc major de delocalizare a unor multinaţionale. Trebuie atrase alte investiţii (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Avertismentul a fost lansat în şedinţa de miercuri a Guvernului, unde premierul a anunţat că va prelua în coordonare directă Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine.

"Am observat că, dacă lăsăm mecanismul birocratic să îşi facă de cap, investitorii îşi iau intenţiile şi pleacă acasă, şi iau banii cu ei de asemenea (...) Suntem într-o competiţie globală, iar criza economică accentuează această competiţie globală. Există risc major de delocalizare a unor investiţii multinaţionale din România sau din Europa şi să plece în altă parte. Trebuie să avem grijă ca, într-o asemenea eventualitate, oricând să fim pregătiţi să atragem alte investiţii străine în România", a spus Boc miniştrilor.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici