Boc: Eu cred că începând cu trimestrul al patrulea vom opri scăderea economică

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, în judeţul Cluj, că începând cu trimestrul al patrulea al acestui an ar putea avea loc oprirea scăderii economice, urmată, în primul trimestru din 2010, de o uşoară creştere economică.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Eu cred că începând cu trimestrul al patrulea vom opri scăderea economică

Boc: Eu cred că începând cu trimestrul al patrulea vom opri scăderea economică (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că începând cu trimestrul patru al acestui an vom opri scăderea economică şi vom începe cu trimestrul întâi al anului 2010 o uşoară creştere economică", a spus Boc.

Premierul a precizat că, pentru oprirea scăderii economice, este nevoie de îndeplinirea câtorva condiţii, printre care se numără continuarea investiţiei masive în infrastructură, continuarea "injectării" de bani în economie, prin investiţii în infrastructura rutieră, în reabilitarea termică, agricultură sau educaţie.

"Vom face şi o rectificare bugetară şi vă asigur că vom da bani pentru investiţii. Nu modificăm obiectivul cu 20 la sută din buget alocat pentru investiţii, iar rectificarea bugetară va ţine cont de acest lucru, pentru că de el depinde relansarea economică", a precizat Boc.

El a spus că este nevoie şi de relaxarea creditării, iar băncile să coboare preţul creditării pentru IMM-uri.

"Fără o coborâre a dobânzii nu se va putea asigura o reală relansare a economiei", a explicat Boc.

O altă condiţie este absorbţia fondurilor europene, unde, în opinia premierului, România "se află pe drumul cel bun".

Emil Boc a subliniat că toate aceste condiţii trebuie însoţite şi de o reală reformă a statului român, care nu a mai fost realizată în ultimii 20 de ani.

"Reforma înseamnă şi că trebuie să ne uităm la banii publici, să fie utilizaţi cu eficienţă", a declarat Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au vizitat, vineri, şantierul Autostrăzii Transilvania din zona nodului rutier de la Gilău, pentru a vedea stadiul relocării utilităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici