Boc: Fondurile pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti depind de ritmul lucrării

Premierul Emil Boc i-a avertizat pe constructorii tronsonului Bucureşti-Moara Vlăsiei, parte a Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, că reprezentanţii Executivului vor verifica lunar stadiul lucrărilor de infrastructură şi că fondurile vor fi alocate şi în funcţie de ritmul de execuţie al acestor lucrări.

59 afișări
Imaginea articolului Boc: Fondurile pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti depind de ritmul lucrării

Boc: Fondurile pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti depind de ritmul lucrării (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a vizitat, joi, împreună cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, şantierul de construcţie a secţiunii Bucureşti-Moara Vlăsiei, din cadrul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti (km 11+500), interesându-se de eventuale greutăţi în derularea proiectului.

Constructorii i-au spus premierului că principala problemă este legată de lipsa alocaţiilor bugetare, Boc precizând însă că fondurile sunt distribuite şi în funcţie de progresele constatate în derularea lucrării.

"Cel puţin o dată pe lună vom verifica la faţa locului stadiul lucrărilor de infrastructură, iar banii vor fi acordaţi în funcţie de ce vedem că se întâmplă în teren. Dacă lucrările merg bine, şi susţinerea financiară va fi pe măsură, chiar şi în timp de criză", a spus Boc.

El a apreciat totodată că "având un ministru performant ca Berceanu", lucrările pot fi finalizate în termen.

Premierul va vizita, joi, şi secţiunea Moara Vlăsiei-Ploieşti a Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti (km 56+650) şi şantierul de la Centura de vest a municipiului Ploieşti.

Sectorul Bucureşti-Moara Vlăsiei are o lungime de 19,5 km şi face parte din tronsonul Bucureşti-Ploieşti al autostrăzii care va lega Capitala de Braşov, a cărei lungime totală este de 168,8 km.

Pe acest sector lucrează consorţiul italian Pizzarotti/Tirena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de lei.

Pe tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, de 42,5 kilometri, lucrează consorţiul românesc UMB Spedition/Pa &Co International/Euroconstruct Trading '98/Com-Axa. Valoarea totală a contractului se ridică la circa 100 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici