Boc: Impozitul minim a deratizat economia

Peste 73% dintre firmele închise după introducerea impozitului minim erau inactive sau folosite doar pentru intermedieri ori tranzacţii ilicite, astfel că se poate considera că taxa şi-a atins scopul, având un efect curativ şi de "deratizare" a unor sectoare economice, a afirmat premierul Emil Boc.

25 afișări
Imaginea articolului Boc: Impozitul minim a deratizat economia

Boc: Impozitul minim a deratizat economia (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Din totalul firmelor închise, peste 73% erau inactive sau folosite pentru intermedieri ori tranzacţii de fraudă fiscală. Impozit minim şi-a atins scopul şi a fost necesar, având un efect curativ şi de deratizare a unor ramuri economice. Acum, impozitul va fi regândit şi restrâns la domenii unde trebuie combătută evaziunea fiscală, precum restaurantele şi hotelurile", a spus Boc, în plenul Senatului, la dezbaterile privind proiectul de lege care abilitează Guvernul să adopte ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Şeful Guvernului a precizat că Ministerul Finanţelor analizează în prezent resursele financiare prin care să fie acoperit deficitul de fonduri care va rezulta din eliminarea impozitului minim, pentru păstrarea echilibrului bugetar.

Proiectul de lege dezbătut în Senat abilitează Guvernul să înlocuiască prin ordonanţă impozitul minim, aplicabil tuturor firmelor, cu un impozit forfetar, impus în anumite domenii.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul a declarat că i-a cerut ministrului Finanţelor să regândească impozitul forfetar care se aplică firmelor şi care "şi-a epuizat resursele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici