Boc speră ca în urma negocierilor cu FMI să poată introduce neimpozitarea profitului reinvestit

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că speră ca FMI să accepte ca Guvernul să aloce resurse suplimentare pentru infrastructură şi să aplice neimpozitarea profitului reinvestit, ca măsură de susţinere a mediului de afaceri, Executivul urmând să caute o soluţie de compensare a veniturilor bugetare.

23 afișări
Imaginea articolului Boc speră ca în urma negocierilor cu FMI să poată introduce neimpozitarea profitului reinvestit

Boc speră ca în urma negocierilor cu FMI să poată introduce neimpozitarea profitului reinvestit (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a arătat că asigurarea resurselor suplimentare pentru infrastructură şi neimpozitarea profitului reinvestit sunt cele două obiective principale ale Guvernului în discuţiile cu FMI şi Comisia Europeană.

Primul-ministru a arătat însă că Guvernul va trebui să găsească o altă soluţie pentru a compensa lipsa veniturilor la buget ca urmare a aplicării neimpozitării profitului reinvestit.

"Neimpozitarea profitului reinvestit este vitală pentru mediul de afaceri. Cert este că, în momentul când iei o sursă de venit din buget, rezultată în urma neimpozitării profitului reinvestit, trebuie să pui altceva în loc. Am cerut şi cer în continuare Ministerului Finanţelor, cât şi celor care lucrează la elaborarea proiecţiei bugetare să găsească o soluţie, astfel încât această măsură să fie implementată. Va trebui să găsim un mecanism prin care să compensăm lipsa de resurse în buget prin neimpozitarea profitului reinvestit, prin compensare din altă parte", a spus Emil Boc.

Premierul a subliniat că, în perioadele de recesiune, mediul de afaceri este cel care redresează economia şi, de aceea, Guvernul trebuie să ajute companiile pentru a realiza investiţii.

Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea a declarat, vineri, că economia s-a contractat cu peste 8% în trimestrul al doilea, iar din discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) reiese că scăderea economiei va fi de 8,4-8,5% în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici