Boc: Videanu a prelungit contractele la Hidroelectrica doar pentru a minimiza pierderile

Guvernul încearcă să aducă de partea statului cât mai mult din contractele încheiate de "băieţii deştepţi pentru băieţi deştepţi", contractele la Hidroelectrica fiind însă prelungite de fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu doar pentru a "minimiza" pierderile, susţine premierul Emil Boc.

292 afișări
Imaginea articolului Boc: Videanu a prelungit contractele la Hidroelectrica doar pentru a minimiza pierderile

Boc: Videanu a prelungit contractele la Hidroelectrica doar pentru a minimiza pierderile (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Încercăm, şi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, să aducem de partea statului cât mai mult din cât se poate în condiţiile acestor contracte făcute de băieţii deştepţi pentru băieţi deştepţi"", a spus Boc duminică, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la Pro TV.

"Aceste lucruri le-am găsit, contractul cu Petrom nu poate fi atacat timp de 10 ani, până în 2014. La fel şi aceste contracte, care au fost încheiate de alţi băieţi deştepţi care acum ne dau lecţii de economie", a adăugat Boc.

Solicitat însă să comenteze şi faptul că fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu a fost cel care a prelungit contractele la Hidroelectrica, Boc a arătat că acesta a prezentat public explicaţii pe această temă şi că fostul ministru a precizat că a încercat să "minimizeze" pierderile rezultate din contracte încheiate anterior de către "băieţii deştepţi pentru băieţi deştepţi".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că, în calitate de şef de stat, nu a reuşit să pună capăt "poveştii celebrilor băieţi deştepţi" din energie, el apreciind că România va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.

Ulterior, şeful statului a afirmat, la B1TV, că fostul ministru liberal al Finanţelor şi Economiei Varujan Vosganian a refuzat să îi prezinte contractele care au fost încheiate cu "băieţii deştepţi din energie", minţind cu neruşinare, şi că în cele din urmă a reuşit să facă rost de "nişte copii trunchiate" ale acestor contracte, pentru că era curios "ce poate să fie atât de secret când furi din banii publici.

Preşedintele a mai spus că l-a întrebat şi pe fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu despre contractele din energie, menţionând că acesta i-a oferit o explicaţie, care însă nu a fost convingătoare.

Pe de altă parte, Vosganian a susţinut că atât el, când era ministru al Finanţelor, cât şi Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, i-au dat lui Traian Băsescu toate contractele din energie, anunţând că se va adresa Parchetului, DNA şi SRI "pentru a lămuri această chestiune".

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL "sunt responsabili de prelungirea contractelor băieţilor deştepţi din energie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici