Boeing a înregistrat pierderi în trimestrul trei, peste aşteptări

Boeing, al doilea mare producător de avioane la nivel mondial, a înregistrat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, peste estimările analiştilor, şi a redus previziunile aferente anului 2009, în urma întârzierii unor programe.

29 afișări
Imaginea articolului Boeing a înregistrat pierderi în trimestrul trei, peste aşteptări

Boeing a înregistrat pierderi în trimestrul trei, peste aşteptări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Costurile au fost generate de întârzierile apărute în programele de producţie a aeronavelor 787 Dreamliner şi 747-8 jumbo jet.

În intervalul similar din 2008, Boeing a avut un profit net de 695 de milioane de dolari.

Potrivit Bloomberg, pierderea de 1,6 miliarde de dolari este cea mai ridicată de la jumătatea anului 1983.

Vânzările au urcat cu 9,1%, la 16,7 miliarde de dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, când rezultatele au fost afectate de o grevă.

Pe ansambul anului, Boeing anticipează vânzări de 68-69 miliarde de dolari.

Compania se aşteaptă la un profit pe acţiune de 1,35-1,55 dolari pe unitate, cu mult sub nivelul de 4,7-5 dolari pe acţiune anticipat în iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici