Boeing a obţinut o comandă în valoare de 8,5 miliarde de dolari din partea unei companii japoneze

Boeing, unul dintre cei mai mari producători de avioane din lume, a obţinut o comandă în valoare de 8,5 miliarde de dolari, pentru 80 de avioane 737 Max din partea unei companii de închirieri din Japonia, SMBC Aviation Capital, relatează Bloomberg.

96 afișări
Imaginea articolului Boeing a obţinut o comandă în valoare de 8,5 miliarde de dolari din partea unei companii japoneze

Boeing a obţinut o comandă în valoare de 8,5 miliarde de dolari din partea unei companii japoneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Boeing va livra cele 80 de aparate de zbor între 2018 şi 2022, aceasta fiind cea mai mare comandă a unei companii de închirieri pentru modelul 737 Max, potrivit unui comunicat al SMBC.

Valoarea contractului este bazată pe preţul de catalog, însă constructorii oferă, de obicei, reduceri în cazul comenzilor mari.

În luna iulie, compania japoneză a încheiat un acord cu Airbus pentru o comandă de avioane cu o singură punte, în valoare de 11,8 miliarde de dolari, cea mai mare comandă plasată vreodată de o firmă de închirieri.

SMBC deţine o flotă de 376 de aparate, evaluată la peste 10 miliarde de dolari şi oferă servicii de închiriere către companii din 40 de ţări, potrivit site-ului oficial al companiei.

Săptămâna trecută, grupul Airbus a ajuns la un acord pentru o comandă în valoare de 10,2 miliarde de dolari pentru 100 de aparate din familia A320 cu compania China Aircraft Leasing Group Holdings, care oferă servicii de închiriere de avioane particulare.

Creşterea economică din Asia a determinat un avans important al comenzilor primite cei mai mari constructori de avioane, Airbus şi Boeing, care estimează că piaţa din China o va devansa pe cea americană în următoarele două decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici