Boeing a remediat sistemele de control ale avioanelor 737 MAX, care au produs tragediile aviatice din Etiopia şi Indonezia

Compania aeriană Boeing a pus la punct modificările sistemelor de control care sunt legate de cele două accidente fatale ale avioanelor 737 MAX din ultimele cinci luni, transmite joi BBC.

1479 afișări
Imaginea articolului Boeing a remediat sistemele de control ale avioanelor 737 MAX, care au produs tragediile aviatice din Etiopia şi Indonezia

Boeing a remediat sistemele avioanelor 737 MAX

Încă nu se ştie sigur când le va fi permis avioanelor, care au fost ţinute în această lună la sol, la nivel mondial, să poată zbura. Anchetatorii nu au determinat cauza accidentelor, încă.

Ca parte a remedierii, Boeing va instala un sistem de avertizare suplimentar pe toate aeronavele 737 Max, sistem care anterior era opţional.

În plus, niciunul dintre avioanele operate de Lion Air în Indonezia şi Etiopian Airlines, implicate în accidentele fatale, nu dispuneau de sisteme de alarmă, proiectate pentru a avertiza piloţii atunci când senzorii produc date contradictorii.

Boeing a declarat că firmele aeriene nu vor mai fi taxate în plus pentru instalarea sistemului de siguranţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici