Boeing va opri producţia avioanelor 737 MAX în ianuarie. Ce se întâmplă cu 3.000 de angajaţi ai companiei

Constructorul american de aeronave Boeing a anunţat, luni, că va repartiza 3.000 de angajaţi pentru alte locuri de muncă, întrucât compania va opri linia de producţie a aeronavelor 737 MAX începând cu jumătatea lunii ianuarie, transmite Reuters.

536 afișări
Imaginea articolului Boeing va opri producţia avioanelor 737 MAX în ianuarie. Ce se întâmplă cu 3.000 de angajaţi ai companiei

Sursa FOTO: Profimedia Images

Anunţul a venit după ce American Airlines Group Inc şi Aeromexico din Mexic au dezvăluit că care au ajuns la înţelegeri pentru compensaţii financiare cu Boeing, în urma pierderilor cauzate de blocarea la sol a avioanelor 737 MAX.

Nici o companie aeriană nu a dezvăluit suma primită de la Boeing drept compensaţie.

Autorităţile de reglementare au interzis zborurile cu aceste aeronave în luna martie a anului trecut, în urma accidentelor din Indonezia şi Etiopia soldate cu 346 de victime.

Într-un e-mail către angajaţi, Boeing a anunţat că aproximativ 3.000 de angajaţi vor avea noi sarcini . Cei mai mulţi dintre aceşti angajaţi lucrează la fabrica Renton din Washington, unde este fabricat 737 MAX, în timp ce unii luicrează la fabrica din Carolina de Sud. Unele persoane vor lucra la aeronavele 767 şi 777 / 777X din Everett, Washington. Boeing a asigurat că nu intenţionează să concedieze niciun muncitor ca urmare a opririi producţiei aeronavelor 737 MAX.

Reuters a raportat că Administraţia Aviaţiei Federale nu va aproba reluarea producţiei aeronavelor 737 MAX până cel puţin în februarie, martie sau chiar mai târziu.

Boeing şi FAA au declarat, duminică, că analizează o problemă potenţial gravă, legată de sistemul de cablare, care ar putea duce la întârzieri în ceea ce priveşte revenirea modelului 737 MAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici