Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Transferul contribuţiilor sociale ne-a dat peste cap. Salariile directorilor au scăzut cu 10%”

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, spune că îi este greu să justifice angajaţilor instituţiei reducerile salariale cauze de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, în contextul în care instituţia pe care o conduce are rezultate bune, iar economia este în creştere.

1401 afișări
Imaginea articolului Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Transferul contribuţiilor sociale ne-a dat peste cap. Salariile directorilor au scăzut cu 10%”

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Transferul contribuţiilor sociale ne-a dat peste cap. Salariile directorilor au scăzut cu 10%”

„Ce ne-a dat peste cap şi ne-a luat prin surprindere este transferul contribuţiilor, nu legea salarizării. Trebuie să găsim soluţii pentru că e greu de justificat moral, când ţara are o creştere economică puternică, când instituţia merge bine, să le explici unor oameni de ce le scad salariile. Sper să avem argumente convingătoare ca aceste anomalii să dispară(...)Sunt anumite reduceri de salarii 10% la nivelul directorilor”, a spus Bogand Chiriţoiu în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi la sediul instituţiei pe care o conduce.

În cei 20 de ani de activitatea, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi pe circa 600 mil. euro, potrivi reprezentaţilor instituţiei. Pentru anul 2018 Consiliul Concurenţei are alocat un buget total de circa 11 mil. euro, din care ponderea salariilor este de 90%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici